No marco dos Cursos de Verán 2016 da Universidade de Santiago de Compostela, celébrase o curso "O dereito á alimentación na Axenda Post-2015: Seguridade Alimentaria, Agricultura Sostible e Desenvolvemento Rural" os días 14, 15 e 16 de xuño na Facultade de Ciencias Políticas e Sociais.
Duración: 25 horas
Custo: 120 euros para público xeral (70 € para estudantes universitarios, de bacharelato ou de formación profesional, pensionistas, desempregados, socios da Asociación de Antigos alumnos da USC e PDI e PAS da USC).
Recoñecemento: 2 créditos ECTS (titulacións de grao) || 2 créditos de libre configuración (antigas licenciaturas e diplomaturas)
Matrícula: ata o 3 de xuño
Máis info: http://www.usc.es/gl/servizos/cultura/veran/
PROGRAMA
Día 14: “A axenda post-2015 e a cooperación internacional para o desenvolvemento”
Unha nova axenda para un mundo mellor?: Os Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable, José Antonio Alonso.
A cooperación galega para o desenvolvemento en tempos de crises, José Luís Pastoriza Rozas.
O papel da cooperación Sur-Sur na nova axenda post-2015, Guillermo Santander Campos.
Proxección do documental: “O escándalo do despilfarro alimentario” Marie-Pierre Raimbault, 2013
Día 15: “Alimentación e agricultura para un desenvolvemento sustentable”
O Dereito á alimentación no Dereito Internacional dos Dereitos Humanos, Carlos Teijo García.
Seguridade e soberanía alimentaria: fundamentos para un desenvolvemento sustentable, Irene Rodríguez Manzano.
A Seguridade alimentaria na crise climática actual, Mª José Hernando Collado.
Propostas agroecolóxicas para construír sistemas agroalimentarios sustentables: da teoría á práctica, Xavier Simón Fernández.
Mulleres e terra en países en desenvolvemento, Eva Aguayo e Nélda Lamelas.
Proxección do documental: “Campesinas, semillas de cambio” (Joaquín Zúniga Bustos, 2007)
Día 16: “A práctica da cooperación para o desenvolvemento e as funcións da educación”
Traballo sobre o terreo: visita a un proxecto agroecolóxico
Mesa redonda: “Experiencias comunitarias de desenvolvemento”, Fidéle Marie Joseph Podga Kikam, Felipe García Nieto, Carmen Freire Cruces.
O Acordo de París no teu prato: apuntes sobre clima, dieta e educación, Pablo Meira Cartea Cartea.